snart dags..

i morgon står jag på startlinjen igen. men det är inte vilken tävling som helst, utan det är sprint i världscupen! min första världscups tävling!:-) ska bli riktigt roligt!
Första start är kl 15.30, och jag startar som nr 80, kl 16.10.00.. Spännande! Så slå på SVT, Eurosport, Svtplay eller NRK eller vad ni har för kanal! =) 
Heja!! =)
 
Kram Kim

Oslo

Då var vi framme i Oslo! Kom fram i natt kl 1.. så man va väldigt trött i morse när man vaknade. Men annars så tycker jag att jag har varit pigg idag! =) vi var ute på en joggingtur i det härliga vädret på morgonen! =) Sen blev det ett träningspass på stadion. Kändes ändå hyfsat bra att träna. Jag tycker att det är en skön bana, det är åk-backar här, och det gillar jag! =) Och inte såna super-branta backar som man stapplar uppför..

Annars så har vi inte gjort så mycket mer idag. Ätit och sen var jag till brorsan en sväng och tvättade några kläder. SKönt att få lite fräsch doft på kläderna, och inte matos eller svett lukt :P Och så var jag snäll och vek hans tvättade kläder också =)

I morgon blir det upptakt och kolla på killarnas tävling. =) Heja heja!
Och på fredag är det dags för oss tjejer att ställa oss på startlinjen! Jippie!! =D

God natt / Kim

 
 

Försenade..

Jag tycker verkligen inte om när det blir förseningar på en flygplats!! Finns verkligen ingenting att göra!! Blir så less! Så nu ska vi va här på flygplatsen i Sofia i minst 1.5 timme till... Finns inga folk här o det finns nästan inget att göra här heller..! så man kanske få försöka hitta något att äta innan vi kommer på planet, annars blir det inte mat förens sent i natt....

Men jag hoppas att vi slipper övernatta i München, vill verkligen inte dra ut på resan mer än nödvändigt..!
 


/ Kim

Jaktstart!

Då har vi kört sista tävlingen på EM, och det avslutades med en jaktstart för oss tjejer och sprinten blev av till slut för grabbarna. Så det blev 3e gången gillt! =)

Skyttet var okej, 0012, men åkningen var hemsk idag =/ Var stum från första stavtaget så det var inte alls roligt.. Blev riktigt trött på sista stån också så jag orkade inte hålla i skyttet=/ men men. Hoppas på bättre och piggare kropp till helgen! DÅ blir det WC I OSLO!!!! WC PREMIÄR FÖR MIG!!! Shit va roligt! =) Ska bli riktigt spännande! Känner mig lite matt efter tävlingen nu, men kommer vara riktigt laddad tills vi kommer till Oslo! =)
 
Summering av EM, ur lagets perspektiv så har det varit många bra placeringar och bra skytte! Det bästa var Tobbes 0000 skytte och en silver-medalj på distansen!! Sjukt bra gjort av han!
Ur mitt egna perspektiv så är jag riktigt besviken på min åkning.. Kändes bra innan vi kom ner hit. men inte mycket att göra åt. Jag hoppas att det släpper tills på fredag! Skyttet var godkänt, men jag ville så mycket mer!
 
Nu ska vi packa våra väskor för att vara beredda i morgon när vi drar vidare! =)
 
Kram

Sprint!

Då har vi äntligen fått kört vår sprint! =) Den va riktigt jobbig, men inte lika jobbig som distansen. Det var blandad sikt idag, vissa hade bra sikt och andra sämre sikt, pga dimma. Jag hade helt okej sikt, men det blåste ganska mycket.. Lite drygt, slarvade och orkade inte hålla in skotten på stå. Sköt 1-2 och slutade på en 32a plats..

Så i morgon ska vi jaga!! =D Killarnas sprint idag blev tyvärr inställd igen.. så de ska köra en ny sprint i morgon.Lite tråkigt för våra killar att de inte kommer köra jaktstarten som kommer gå på tisdag. Då åker vi till Oslo!! =D SÅ ska bli riktigt rolig att få åka i Holmenkollen igen! var många år sen jag var där.

Nu ska vi sova! Häng med på www.biathlonworld.com för att se våra tävlingar live. kl 14.15 svensk tid startar vi.

God natt
 
 Laddar upp med M&M kulor, MUMS!!!!

Söndag

Händelserik helg det har varit.. Igår innan tävlingen, kom de för att de skulle ta bloddopingtest på mig. Hon som kom kunde knappt någon engelska så det tog ett tag innan vi kom fram till att jag skulle följa med upp till stadion. Så då var det bara att byta om till tävlingskläderna och ta med all packning och gevär och åka upp..

Så igår blev det en lång dag där uppe för mig. och nu på morgonen så fick vi reda på att vi skulle byta rum, innan 12! Så då var det bara att packa ihop våra saker och flytta.. så annars har vi brudar tagit oss en jogging tur och ätit frukost. och nu sitter vi bänkade framför både tv och dator för att se killarnas sprint! =) HEJA!!!!

/ Kim

Nytt försök..

Ja, då dagens dimma var väldigt tätt och ville inte släppa, så fick dagens sprint-tävlingar tyvärr ställas in.. Men vi kommer göra ett nytt försök i morgon! =)

Kl 11.00 kör killarna
Kl 14.45 kör vi tjejer
(svensk tid)

Så ladda upp inför en ny och spännande dag i morgon framför tvn på Eurosport eller datorn på www.biathlonworld.com! =)



Kram Kim

Sprint!

Idag kör vi sprint!

Killarna ska alldeles strax starta 9.30 (svensk tid)! Och vi tjejer kör kl 14.00. Om ni vill se oss live, kolla på Eurosport så får ni se! =)

Nu ska vi ladda upp inför start!

Kram

fredag

idag har vi haft vila från tävling, men inte från träning. Vi brudar tog oss ut på en joggingtur efter frukosten. det var skönt så man fick lite frisk luft. sen gick vi på byn/stan en sväng och kollade in vad de hade för utbud på saker. blev även en fika på Euphoria innan vi tröttnade och gick hem.

annars har det inte hänt så mycket mer idag, det vanliga med att kolla runt på datorn och äta..

imorgon är det dags för sprint och det kommer sändas på eurosport!:-) killarna startar kl 9.30, och vi tjejer kommer starta kl 14.00. (svensktid)
jag startar ca 14.20.

nu ska vi sova och ladda för i morgon! håll tummarna!:)

kram Kim


distans

summering av mitt lopp...... Kan sammanfattas ganska kort! Första varvet gick bra, iaf halva varvet. sen kom brantbacken och då var det kört.... Tycker verkligen inte om höd höj och såna här banor! varje varv gick bra första halvan, men sen när backarna kom stod jag helt stilla!!! Det är så sjukt tråkigt när det är mästerskap på hög höjd, och att man inte får samma förutsättningar som de länder som är på hög höjds läger innan och som har ekonomi för det..
 
Men det är bara att gilla läget och göra det bästa man kan! Jag orkade inte i backarna idag, slarvade för mkt i skyttet, sköt 1110 och slutade på 31a plats.
 
Men nu kan åkningen bara gå bättre! men är så sjukt less att det inte funkar! Förra veckan kändes bra när vi körde intervaller, kände mig pigg i benen och hade bra tryck. Så jag är verkligen inget fan av hög höjd! Men det är bara att bryta ihop och komma igen!
 
Det enda positiva med mitt skytte var att jag har mkt bättre skjuttid idag än vad jag hade förra IBUcupen, och sista stå var liggträff. Det tar jag med mig! =)
 
Men Emelie och MOna gjorde det riktigt bra! Emelie blev 10a och Mona 12 med 1 bom var. Och nu kör killarna, så sjukt spännande!! Tobbe har skjutit fullt och ligger 2a i mål än så länge, Ted har skjutit 2 bom o ligger 15e i mål och gabbe har skjutit fullt han med och är ute på sista varvet!! =) riktigt bra skytte av dem idag! Heja heja!
 
 

Upptakt

Idag körde vi upptakt, 3 km i a2 tempo och sen 3*1 min max! Jobbigt var det! kändes som om det kommer bli en jobbig distans i morgon, men samtidigt så hade jag träningsskidorna.. men det gick riktigt tungt! så hoppas på bättre före i morgon, och snabbare skidor under fötterna! =) jag går ut med startnr 38, kl 09.19.00 (svensk tid). SKa bli spännande, men jag vet inte om jag gillar höjden...
 
       
 
Annars händer inte så mycket här på hotellet, vi äter, tar någon joggingtur ibland, är ute på internet o kollar runt, äter, tränar, har möte, äter igen... Idag tittade solen fram också så det var en härlig joggingtur vi hade i morse innan vi skulle upp o träna..
 
      
 
igår var jag o Mona ut på en liten promenad o såg oss om lite i stan/byn... Vilken skillnad det kan vara på status på hus och allt efter samma gata.. Det var även invigning igår kväll.
 
             
 
Så om någon har något bra filmtips eller så så är det bara att säga till!? =)
 
Nu blir det läggdags, tidig morgon i morgon..
 
God natt / Kim
 
 

Bansko

Då är vi på plats i Bansko, Bulgarien där EM kommer gå i år. Vi bor på ca 1000 möh och tävlingarna kommer gå på ca 1600-1700 möh. Resan hit var ganska jobbig, vi började med att resa från Östersund i söndags kväll, och övernattade på Arlanda. Kl 04.00 var det uppstigning igår.. Det är inte alls roligt att gå upp så tidigt! Sen kom vi fram till Bansko runt 18.30-19.. Vi ligger en timme före än vad det är hemma. så vi försökte sova så mkt som möjligt på flygen och igår kväll var det svårt för viss och somna.. men inte för mig, jag somnade som en stock :P det var väldigt mkt ljud utanför på kvällen.. SÅ Mona stoppade in öronproppar för att hon skulle försöka få någon sömn.
 
Idag har vi varit uppe på stadion och tränat. Jag körde ett lugnt klassisktpass med skytte och när jag var klar körde vi ett skidtest. Det ä så skönt när man är överrens om vilka skidor det ska vara! =) Oftast är vi det men ibland har vi helt olika åsikter.. SKytte gick helt okej. Bommarna jag sköt kändes vart de tog och de var slarv! men bra att då har jag gjort bort dom nu ;)
 
Nu ska vi bara slappa, ta igen oss och fixa naglarna. och Ikväll är det invigning.
 
      
 
Kram Kim

Alla <3 dag!

På alla hjärtansdag hade jag en överraskning för knut, där vi åkte till Storsjöbadet och hade det mysigt på relaxen och hade det mysigt. Vi bastade, bubblade, badade och åt en parbricka (olika ostar, kex, skinka, exotiska frukter). Senare på kvällen åt vi en riktigt god middag!
 
Jag hade även vilodag den dagen. Så vi tog lite  sovmorgon, frukost på sängen. Och sen målade vi om i sovrummet! =) Så nu känns det mer personligt där inne! Knut hade överraskat mig med att målat den ena väggen i sovrummet innan jag kom hem från Slovakien. Riktigt fint blev det! =)
 

Panik-packning!!!

ikväll drar vi iväg igen.. den här gången blir det Bansko, Bulgarien, där EM går. har inte packat allt så känner att paniken börjar komma.. har jag verkligen fått med allt? vad ska jag ha med.? dagen har varit bra än så länge. körde maxintervaller med Mona i morse. de tre första gick bra, hade bra tryck och kändes som att tekniken va ganska bra. men sen blev jag stum på de två sista.. 5*4min, det känns i kroppen! skyttet gick helt okej. sen körde vi 4*1 min. sen har Knut skämt bort mig med god lunch, lax och semlor till efterträtt!:-) såg damernas masstart också, grymt av Tora Berger! snart är det dags för herrarnas masstart! ska bli spännande!:) sen är det dags för packning innan vi åker ut till flygplatsen.
    
 
/ Kim
  

Hemma

Då var jag tillbaka i Östersund igen för en snabbvisit. Resan hem gick bra, men det var riktigt jobbigt att gå upp så tidigt. Det positiva var att då var man ju hemma tidigt! =) Jag kände mig lite sliten efter förmiddagspasset idag så blev lugnt på eftermiddagen. I morse blev det ett lugnt klassisktpass med mycket skytte, 2010 0000 1000 0010, så det var helt okej. Försöker komma tillbaka till skjutformen igen. Hade den inte alls när vi var i Slovakien, kände mig osäker och feg. Men nu börjar den komma tillbaka lite, tar det lugnt o träffar och får tillbaka känslan och sen får jag börja komma tillbaka till farten igen. Sen var jag iväg och kollade min rygg och mina ben, om varför jag blir så stum i låren och varför jag får ont i ryggen när jag kör. Så nu har jag fått några övningar som jag ska köra så nu blir det förhoppningsvis bättre! =)
 
Nu på kvällen har jag fått helkropps massage av Knut och han har fått det av mig. Var riktigt skönt! Sen blev det en lyxmiddag med benfria kotletter, pressad potatis och en stor mixad sallad.
 
Och nu verkar det bli en smoothie till efterrätt också ;) MUMS!! =)
 
Till veckan åker vi till Bansko i Bulgarien på EM! =) Är riktigt kul att man ska få åka dit. VI är ett skönt gäng som ska iväg! =) Om man vill veta mer om vilka som ska åka dit kan man gå in o kolla på www.skidskytte.se.
 
 
Nu ska jag mysa lite till i soffan med min smoothie och min Knut innan det är dags för läggdags! =D Intervaller står på schemat i morgon.
 
 
Kram Kim

Sista natten

Sista natten med gänget avslutas på Hotell Hilton i Kosice.. Avslutade dagen på bästa sätt med en riktigt god middag och en lång, varm och skön dusch! Så nu sipper man lukta mat-os mer ;)
 
I morse tog vi oss en löptur innan grabbarnas stafett, sedan en snabbdusch för att hinna ut i spåret innan de startade.. De körde riktigt bra, spännande ändå in i mål då det var spurtstrid!! De fightades länge om guldplatsen, men Tyvärr blev de slagna med en tånagel av ryssland så killarna slutade 4a. men de har gjort en riktigt bra stafett så nästa gång kommer de va uppe på pallen! =)
 
Nu blir det läggdags, eftersom det är uppstigning kl 0300....... Jobbigt, men man är hemma tidigt o det är skönt!
God natt! =)
 
Härlig löptur med brudarna i morse innan grabbarnas stafett =)
Hilton hotell i Kosice
 
Kram Kim

Distans och sprint

JA vistelsen av den här veckan i underbara (ironi!!!) Slovakien lider alldeles strax mot sitt slut.. Vi har kört distans och sprint. Med bra prestationer av de övriga i laget, men tyvärr så har jag inte varit mitt vanliga jag på skjutvallen.... Fattar inget.. känner mig så osäker, ostabil, tänker för ,ycket o slarvar alldeles för mycket!! Så kan jag ju för fasiken inte göra när jag är ute o tävlar! Måste skärpa till mig! Och åkningen har inte heller varit så som den ska.. Har haft ben som har varit lika tunga som ett par betongsuggor. Så det har gått riktigt (!) tungt i spåret! och inte heller är det bättre när ryggen gör ont. Men men, åkningen kändes lite bättre idag iaf. så det är lite positivt!
 
I morgon blir det stafett för grabbarna, vi tjejer har inget lag (lite tråkigt tycker vi). SÅ då ska vi skrika o heja på dom som bara den! De körde riktigt bra på de har tävlingarna! Resultat kan ni hitta på www.biathlonworld.com . 
 
Det är inte bara på ibucupen det har tävlats idag, utan på VM i Nove Mesto och på SM i Dala-Järna också. På VM gick det riktigt bra för Elin Mattsson, hon sköt 0-0 o blev 23a! Grymt jobbat Elin! =) O Fredrik Lindström blev 8a med 1-1- i skytte! Lycka till alla svenskar som får köra jakten i morgon! =)
 
På SM blev det medaljer till mina klubbkompisar Caroline (Guld) och Mats (brons)! Stort grattis till er med! =) Och lycka till alla Finnskogingar, och alla andra, på masstarten i morgon!
 
I morgon ska vi brudar jogga en liten tur innan grabbarna tävlar. Sen ska vi packa och äta lite innan vi åker till Kosice för att övernatta där och flyga hem tidigt på måndags morgon.
 
God natt! Kim
 
  

Competition cancelled...

Vi kan börja med det positiva för dagen. Grabbarna gjorde en riktigt bra tävling med att bli 1a Ted 0000, 6a Tobbe 1000, 29a Gabbe 0101 och 43a Magnus 1112. SÅ i morgon är det dags för oss tjejer att göra likadant! =) Riktigt bra gjort av grabbarna! De åker fort, skjuter bra och kör in, inte bara en, utan två topp 10 placeringar! En applåd för dom! =) SÅ ikväll har vi firat lite, och hoppas att vi får fira med det samma efter morgondagens race.
 
Ja sen till det mindre positiva med dagen, distansen för oss damer blev inställd... inte pga vädret eller något sånt, utan pga att taket på fallmålen brakade ihop, så vi kunde inte skjuta... men det ska dom ha fixat till i morgon då vi har fått en ny starttid. SÅ den nya tiden för första start är 12.30. och jag kommer gå ut som nr 40 och startar kl 12.50.00. Det kommer bli kallare i morgon så det kommer bli skönt o köra =)
 
 
 
Nu ska jag sova o ladda inför i morgon! Kolla in www.biathlonworld.com för att se tävlingarna live!
 
Kram Kim

Tävlingsdax

I morgon kör vi distans, Jag går ut som nr 40 och startar kl 13.50.00. Häng med på www.biathlonworld.com! =)
 
/ Kim

Laddar

I morgon drar första tävlingen igång här i Slovakien, distans står på schemat med skyttet; Ligg, stå, ligg, stå. Ska bli skönt att få köra på "normal" höjd den här gången. och jag hoppas på en piggare kropp än vad den var i Martell. Idag har jag testat skidor och kört lugnt klassiskt med skytte, hade inget fäste i den här snön.... så det blev mest stakning. Annars så händer det inte så mycket här, myser framför kaminen och kollar runt på internet om det har hänt något runt om i världen. Snart är det dags för middag.
 
 
 
/Kim

Osrblie

 
 

Då har vi anlänt till härliga och underbara Slovakien (med lite ironi....). Här har det snöat konstant sen vi kom hit igår kväll.. Och snöar än.. Var ett litet uppehåll under träningspasset i morse. Träningen gick bra. Men oj vilka tunga och jobbiga spår! Här kan det bl lätt att dra på sig syra! men det är skönt att det inte är någon höjd iaf.

 
 
Träningen gick bra, körde en upptakt 10 min a2 och sen 3*1 min a3. Skyttet gick blandat men blev bra på slutet=)
Annars har vi handlat lite mellanmål och tagit en fika på stan.
 
 
Nu så blir det middag.. hoppas att det är mycket bättre än igår, då var den verkligen inte bra! Vet inte riktigt vad jag tycker om Slovakien än.. Men än så länge är det inte på många plus iaf...
 
Kram Kim
 

Jaktstart

En summering av tävlingshelgen i Martell, Italien....
 
Upptakten kändes okej på fredagen, skyttet kändes stabilt ändå med några slarvskott...  Sen var det dags för sprint på lördagen. De första 15-20 minuterna in i tävlingen var det samma väder som på inskjutningen, vindstilla och lite snö. Men sen då kom det in värsta stormen, hemskt var det!! Inte alls kul med snöstorm! Starten gick och det kändes bra det första varvet, hade bättre skidor än Evi Sachenbacher-Sthele och de andra jag gled mot! =) kom in på liggande blåste lite, skruvade tre knäpp och sköt fullt! Blåste riktigt mkt på stadion när jag skulle ut o det kom riktigt mycket snö så jag såg inte vart banan gick! Sen kom jag in på stående, bommade första, satte skott 2 och 3, och sen kom snöstormen igen! stod i 2 min !! =/ bommade 4e, men satte sista... så 2 rundor på stå. Körde nog på för mkt i början av sista varvet så tappade en del på slutet. Kom in som 61a.. 14 sek upp till 60.. så det känns lite surt att man stod så länge på stå..!! Just då kändes det som ett bra beslut att stå och hålla och vänta in tills det skulle bli lugt, men nu i efterhand så är jag så less på mig själv att jag inte sköt iväg de två sista skotten. Det hade gått snabbare att skjutit på 1 min och åka tre rundor än att stå i 2 min o åkt 2 rundor. men inte mkt man kan göra åt. man gör ju ett val då.
 
Det som känns extra surt är att det var 13 pers som inte startade idag! och jag ville så sjukt gärna köra jaktstarten! var riktig taggad och kroppen kändes bättre idag. Men i stället fick jag stå vid sidan om och heja fram mina lagkamrater! =) Bra gjort av dom! Under tjejernas tävling var det ca -8-9 grader och under killarnas ca -5 och sol! =) så då var det inte så farligt att stå bredvid. Har utökat mina fräknar på näsan idag... =/
 
Ikväll blir det 4 rätters middag igen, så Emelie har gjort en frisyr på mig =)
 
I morgon drar vi vidare mot Osrblie, Slovakien. Hoppas på att vi har internet där med men det är jag tveksam på.. Där kommer vi köra distans, sprint och killarna ska köra stafett.
 
/ Kim
 
          

Martell, Italien

Det väcker många minnen av att komma tillbaka till ett ställe som man har varit på förut. I Martell var jag för sex år sen, när det var JVM här. kommer ihåg hur banan ser ut, hur känslan var i kroppen, det fina vädret, naturen och hur det känns att vara på så hög höjd igen. Då var jag liten, junior, var på mitt andra JVM och hade ingen respekt för höjden eller för den hårda konkurrensen. Nu sex år senare är jag senior, har fått lite mer erfarenheter över stora tävlingar, men nu är det dags för IBU-cup. Vi bor inte på lika hög höjd som tävlingarna går på, ca 1100 möh och tävlingarna går på ca 1750 möh. 
 
Banorna var hårda och fina, skyttet kändes bra, lite slarvbom men då är de gjorda så skotten kommer sitta i helgen! Det är ett hårt startfält i helgen, ca 120 damer, och många av dem är de åker Världscup, men inte har blivit uttagna att få köra VM.. Så det är bara att spänna bågen högt och inte ha respekt för något! 
 
Men jag kommer göra mitt bästa av det, och hoppas att det kommer räcka långt =)
Vi kom hit igår och idag har vi kört banorna, testat lite skidor och kört en upptakt, 4*1 min. Det kändes i benen och i lugnorna att det är tunnare luft här uppe. Men det ska bli riktigt kul! Jag o Emelie körde lite massage förut, så nu har vi förhoppningsvis lite piggare ben i morgon=)
 
Annars gör vi inte så mycket, Mona sitter o pluggar o lyssnar på musik, Emelie har varit ute på en jggingtur och jag har lagt in bilder på datorn.
Har även fått nya handskar från Lillsport inför tävlingarna så nu kommer det gå grymt bra! =)
 
Nu ska jag ta mig lite fika o sen blir det kanske en film ikväll =)
 
       
RSS 2.0